сряда, 6 юли 2011 г.
Запържени пилешки дробчета с вино и мащерка
Продукти:
500 г пилешки дробчета
3 с.л. олио
1 глава лук
3-4 склидки чесън
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. прясна мащерка
сол
черен пипер
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете дробчетата върху домакинска хартия и попийте излишната влага.
2. Загрейте олиото в дълбок тиган. Добавете лука и чесъна и ги запържете. Прибавете и дробчетата. Пържете ги докато покафенеят. Извадете ги на страна.
3. Налейте бульона и виното в тигана и оставете соса да се сгъсти. Върнете дробчетата. Внимавайте да не преварят, защото стават твърди и трошливи. Трябва да останат сочни. Подправете със сол, черен пипер и мащерка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар