Продукти:
1 кг вишни
1 ч.ч. вода
1 пакетче Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker
2 1/2 с.л. течен подсладител Huxol (или друг подсладител, тогава съобразете количеството му да отговаря на 0,500 кг захар)
1. Измийте и почистете вишните. Почистете ги от костилките. Леко ги намачкайте да си пуснат сока.
2. Изсипете пакетчето Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker в тавата при вишните.
Добавете водата. Разбъркайте и сложете на котлона да заври.
3. Щом започне да ври, добавете подсладителя.
4. Варете още 3-5 минути. Не се притеснявайте, че сладкото изглежда много по-рядко от обикновеното. Когато изстине - ще се сгъсти и желира.
5. Изсипете в сухи бурканчета, запечатайте и обърнете веднага. Оставете ги така да изстинат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар