сряда, 10 август 2011 г.
Тиквички - лодки с бекон
Продукти:
6-8 малки тиквички
2 с.л. зехтин
1 лук
2 скилидки чесън
150 г пушен бекон
1 домат
2 с.л. копър
сол и черен пипер на вкус
1. Измийте тиквичките и ги разделете по дължина. Издълбайте ги с малка лъжичка, като внимавате да не ги пробиете. Посолете ли леко и ги подредете в намазана със зехтин тавичка.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте зехтина в тенджерка. Добавете лука и чесъна и ги запържете.
3. Нарежете на ситно бекона и вътрешността на тиквичките. Добавете бекона при лука и го запържете до златисто. Прибавете вътрешността на тиквичките и оставете сместа на котлона докато течността изври напълно.
4. Подправете плънката със сол и черен пипер. Нарежете доманта на кубчета и го добавете към сместа. Поръсете със ситно нарязан копър.
5. Напълнете тиквичките с плънка. Запечете ги в загрята на 200 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емче,много леко и нежно предложение!Хубава вечер!
ОтговорИзтриване