четвъртък, 25 август 2011 г.
Сладко от праскови с канела и бадеми за диабетици
Продукти:
1 кг праскови
1 ч.ч. вода
100 г бадеми
1 пръчка канела
1 прах ванилия
1 пакетче Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker
2 1/2 с.л. течен подсладител Huxol (или друг подсладител, тогава съобразете количеството му да отговаря на 0,500 кг захар)
1. Измийте и почистете прасковите. Почистете ги от костилките и ги обелете. Нарежете ги на парченца.
2. Бланширайте бадемите и ги обелете (виж Как се белят бадеми). Добавете ги при прасковите.
3. Изсипете пакетчето Gelfix Extra 2:1 на Dr. Oetker в тавата при прасковите.
Добавете водата и канелата. Разбъркайте и сложете на котлона да заври.
4. Щом започне да ври, добавете подсладителя.
5. Варете още 3-5 минути. Не се притеснявайте, че сладкото изглежда много по-рядко от обикновеното. Когато изстине - ще се сгъсти и желира. Малко преди да свалите тавата от котлона добавете ванилията.
6. Изсипете сладкото в сухи бурканчета докато е още горещо, запечатайте и обърнете веднага. Оставете ги така да изстинат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар