понеделник, 22 август 2011 г.

Свински ребърца в бира на скара

 

Posted by Picasa

Продукти:

1 кг свински ребра
2 ч.ч. бира
2 с.л. соев сос
2 дафинови листа
2-3 склидки чесън

1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
щипка къри
щипка кориандър

1/2 ч.ч. сос за барбекю



1. Сложете ребрата в тенджера. Залейте ги с бирата. Добавете соевия сос и чесъна и ги варете 10 минути.

 

Posted by Picasa

2. Смесете черния, червения пипер, солта, кърито и кориандъра. Оваляйте ребрата в тази смес и ги оставете да се мариноват няколко часа в хладилника.

 

Posted by Picasa

3. Непосредствено преди печене намажете ребърцата със сос за барбекю и ги запечете на скарата.

 

Posted by Picasa

 

Posted by Picasa

3 коментара:

  1. Толкова апетитно изглеждат :)
    Поздравления за вкусното предложение!
    Поздрави и хубава вечер!
    Дани

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат прекрасно тези ребърца! С удоволствие ще пробвам да ги приготвя и по този начин, толкова сочни и апетитни..
    Желая ти слънчев и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Мария! Усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване