понеделник, 22 август 2011 г.
Гретен с царевица
Продукти:
3 ч.ч. зърна от сварена млечна царевица (прясна или от консерва)
3 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. течна готварска сметана
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
100 г кашкавал
краве масло за намазване на тавата
1. Сложете царевичните зърна в робота, като си запазите 1/2 ч.ч. от тях цели. Смелете ги.
2. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Добавете брашното и яйцата. Пасирайте всичко.
3. Намажете дълбока тавичка с масло. Сложете в сместа целите царевични зърна. Изсипете я в тавичката. Поръсете с настъргания кашкавал.
4. Запечете в загрята на 200 С фурна до зачервяване. Поднесете го като основно ястие със салата или като гарнитура.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар