Продукти:
2 пъстърви (цели или филетирани)
50 г сурови бадеми
50 г краве масло
сока и кората на 1/2 лимон
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин
1. Отделете филетата на пъстървата. Ако желаете, може да ги оставите и цели.
Посолете ги от вън и вътре със сол и черен пипер, натрийте ги в корема със част от сока и кората на лимона. Полейте ги с малко зехтин и ги оставете да се мариноват за няколко часа в хладилник.
2. Бланширайте бадемите и ги обелете (виж Как се белят бадеми). Нарежете ги на парченца. Може да си купите и бадеми на люспи.
3.Загрейте маслото и сложете бадемите в него да се запържат. Дръпнете ги от котлона когато започнат да покафеняват. Добавете лимоновия сок и настърганата лимонова кора.
4 Изпечете пъстървите на скара. Поднесете ги със соса с бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар