петък, 26 август 2011 г.

Пъстърва на скара със сос от бадеми



Продукти:

2 пъстърви (цели или филетирани)
50 г сурови бадеми

50 г краве масло
сока и кората на 1/2 лимон
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин

1. Отделете филетата на пъстървата. Ако желаете, може да ги оставите и цели.



Посолете ги от вън и вътре със сол и черен пипер, натрийте ги в корема със част от сока и кората на лимона. Полейте ги с малко зехтин и ги оставете да се мариноват за няколко часа в хладилник.


2. Бланширайте бадемите и ги обелете (виж Как се белят бадеми). Нарежете ги на парченца. Може да си купите и бадеми на люспи.

 


3.Загрейте маслото и сложете бадемите в него да се запържат. Дръпнете ги от котлона когато започнат да покафеняват. Добавете лимоновия сок и настърганата лимонова кора.


4 Изпечете пъстървите на скара. Поднесете ги със соса с бадеми.







Няма коментари:

Публикуване на коментар