Продукти:
2 кг захар
1 кг къпини
1 л вода
1 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете и измийте къпини. Изсипете ги върху кърпа за да попие водата.
2. Изсипете захарта в тава за варене на сладко и я залейте с водата. Сварете сироп до като капка, капната върху студена чиния остава цяла (виж Как се вари сладко).
3. Прибавете къпините и варете като обирате пяната и разклащате тавата. Разбърквайте само при необходимост. Внимавайте да не загори.
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета. Сервирайте с любов.
Няма коментари:
Публикуване на коментар