понеделник, 29 август 2011 г.

Патладжан, домати и кашкавал

 

Posted by Picasa

Продукти:

1 патладжан
2 домата
50 г кашкавал
зехтин
сол
босилек

1. Нарежете патладжана на кръгчета. Посолете го леко и го оставете да престои няколко часа за да си пусне горчивата вода. Измийте го добре и го подсушете.

 

Posted by Picasa

2. Намажете всяка филийка патладжан с четка със зехтин и от двете страни. Запечете го в загрят тефлонов тиган.

 

Posted by Picasa

3. Нарежете доматите на филийки, на брой колкото патладжана. Отрежете толкова резенчета и от кашкавала.
4. Подредете патладжана в тава, покрита с хартия за печене. Посолете го леко. Подредете отгоре му по резенче домат. Посолете със сол и малко босилек. Най-отгоре поставете кашкавала.

 

Posted by Picasa

5. Запечете в загрята на 250 С фурна за няколко минути.

 

Posted by Picasa

2 коментара:

  1. Ммм,това пък как го обичам,сууупер е!
    Еми,тази вечер е много изобилно и вкусно в твоето кътче!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздрави и на теб и благодаря за вниманието!

    ОтговорИзтриване