понеделник, 29 август 2011 г.

Пай с праскови

 

Posted by Picasa

Продукти:

125 г краве масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
500 г праскови


1. Разбийте маслото със захарта на пяна.

 

Posted by Picasa

2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.

 

Posted by Picasa

3. Добавете брашното, размесено с бакпулвера.

 

Posted by Picasa

4. Прибавете киселото мляко. Разбийте всичко до гладка смес.

 

Posted by Picasa

5. Намажете тавичка с малко масло и я поръсете с брашно. Внимателно изтупайте излишното брашно. Разпределете внимателно тестената смес.
6. Обелете прасковите и ги нарежете на парченца. Разпределете ги върху тестото.

7. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна.

 

Posted by Picasa

 

Posted by Picasa

1 коментар: