понеделник, 29 август 2011 г.
Пай с праскови
Продукти:
125 г краве масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
500 г праскови
1. Разбийте маслото със захарта на пяна.
2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.
3. Добавете брашното, размесено с бакпулвера.
4. Прибавете киселото мляко. Разбийте всичко до гладка смес.
5. Намажете тавичка с малко масло и я поръсете с брашно. Внимателно изтупайте излишното брашно. Разпределете внимателно тестената смес.
6. Обелете прасковите и ги нарежете на парченца. Разпределете ги върху тестото.
7. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чуден летен сладкиш,Еми!Предчувствам вкуса и аромата!
ОтговорИзтриване