неделя, 14 август 2011 г.
Телешко с печени домати
Продукти:
600 г телешко месо
5 с.л. олио
1 глава лук
1 морков
1 с.л. нарязана на ситно целина
сол
зърна черен пипер
1 ч.ч. смлени домати
5-6 цели домата
3-4 склидки чесън
червен пипер
черен пипер
магданоз
1. Нарежете месото на порционни парчета. Подсушете го със салфетка.
2. Загрейте в тенджера 3 с.л. олио. Запържете парчетата месо добре от всички страни.
3. Нарежете на ситно лука, моркова и целината. Добавете ги към месото и ги запържете за кратко.
4. Залейте месото с вода. Добавете сол и зърна черен пипер и го варете до омекване.
5. Нарежете чесъна на филийки. Загрейте в тенджера 2 с.л. олио. Добавете чесъна и го запържете. Прибавете смлените домати и бульона от месото. Оставете соса да къкри докато се сгъсти. Подправете го със сол, черен, червен пипер и магданоз.
6. Подредете в тавичка месото и целите домати. Залейте около тях със соса.
7. Запечете ястието за няколко минути в загрята на 220 с фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар