петък, 26 август 2011 г.
Бамя плакия
Продукти:
500 г бамя
1 голяма глава лук
2-3 склидки чесън
1 морковче
3-4 домата
връзка магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
2-3 с.л. олио
1. Изрежете дръжчиците на бамята, измийте я и я накиснете в купа със студена вода с малко оцет.
2. Нарежете лука на филийки. Задушете го в тенджера с олиото. Добавете чесъна и морковчето, нарязани на ситно.
3. Настържете половината от доматите. Добавете ги към лука. Прибавете червен пипер и щипка лют червен пипер.
4. Измийте бамята, отцедете я от водата и я прибавете към ястието. Разбъркайте добре. Посолете със сол и черен пипер.
5. Поръсете ястието с нарязан магданоз и го покрийте с нарязаните на филийки домати. Варете го на тих огън или го прехвърлете в пръстен гювеч и го задушете във фурната под капак.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар