четвъртък, 25 август 2011 г.
Гретен от патладжани, тиквички и домати
по Жак Пепен
Продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
2-3 домата
сол
черен пипер
зехтин
магданоз
100 г галета или 1 ч.ч. сух хляб, смлян на трохи
100 г кашкавал, настърган
1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина 1 см. Посолете го от двете страни и го оставете да престои 1-2 часа. Отцедете го от горчивата вода, измийте го хубаво и го подсушете.
2. Налейте малко зехтин в тавичка. Оваляйте резените патладжан в него и от двете страни.
Изпържете ги от двете страни до зачервяване в силно загрят, сух тефлонов тиган.
3. Нарежете доматите и тиквичката на резени с дебелина 1 см.
4. Подредете в тавичка ред тиквички, ред домати и ред патладжан, като малко ги застъпвате. Редувайте така докато свършат продуктите. Леко посолявайте всеки ред. Поръсете със ситно смлян черен пипер.
5. Смесете в купа настъргания кашкавал, ситно нарязан магданоз, галетата и малко зехтин.
Поръсете с тази смес гретена и го запечете в загрята на 200 С фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми,много вкусно, лятно предложение!Поздрави:)
ОтговорИзтриванеЕми,у дома също харесахме тази рецепта на Жак.
ОтговорИзтриванеИ при теб изглежда много добре с тази хрупкава коричка!
Поздрави!
На мен също много ми хареса. Рецептите му са ми любими.
ОтговорИзтриване