четвъртък, 25 август 2011 г.

Гретен от патладжани, тиквички и домати

 

Posted by Picasa

по Жак Пепен

Продукти:

1 патладжан
1 тиквичка
2-3 домата
сол
черен пипер
зехтин
магданоз
100 г галета или 1 ч.ч. сух хляб, смлян на трохи
100 г кашкавал, настърган

1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина 1 см. Посолете го от двете страни и го оставете да престои 1-2 часа. Отцедете го от горчивата вода, измийте го хубаво и го подсушете.

 

Posted by Picasa

2. Налейте малко зехтин в тавичка. Оваляйте резените патладжан в него и от двете страни.

 

Posted by Picasa

Изпържете ги от двете страни до зачервяване в силно загрят, сух тефлонов тиган.

 

Posted by Picasa

3. Нарежете доматите и тиквичката на резени с дебелина 1 см.
4. Подредете в тавичка ред тиквички, ред домати и ред патладжан, като малко ги застъпвате. Редувайте така докато свършат продуктите. Леко посолявайте всеки ред. Поръсете със ситно смлян черен пипер.

 

Posted by Picasa

5. Смесете в купа настъргания кашкавал, ситно нарязан магданоз, галетата и малко зехтин.

 

Posted by Picasa

Поръсете с тази смес гретена и го запечете в загрята на 200 С фурна.

 

Posted by Picasa



 

Posted by Picasa

3 коментара:

  1. Еми,много вкусно, лятно предложение!Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Еми,у дома също харесахме тази рецепта на Жак.
    И при теб изглежда много добре с тази хрупкава коричка!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. На мен също много ми хареса. Рецептите му са ми любими.

    ОтговорИзтриване