понеделник, 22 август 2011 г.
Домашен кетчуп
Продукти:
10 кг домати
3-4 моркова
3-4 чушки
1 глава чесън
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
3-4 карамфилчета
1/2 ч.л. канела
1 с.л. босилек
1/2 ч.л. индийско орехче
1 с.л. горчица
1. Пасирайте морковите, чушките и чесъна с малко от доматите и ги претрийте през цедка. Смелете останалите домати с машинка за отделяне на семките и люспите или ги претрийте и тях през цедката. Сгъстете сместа.
2. Смелете добре всички подправки и ги прибавете към сгъстените домати. Оставете сместа да поври още малко.
3. Разсипете кетчупа в бурканчета и ги стерилизирайте за 5 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар