вторник, 28 юни 2011 г.

Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби

 
Posted by Picasa

Продукти:
по http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,733.msg11780.html#msg11780

3 свински пържоли големи или 6 по-малки
сол
черен пипер
червен пипер
1/2 ч.ч. вино
2-3 големи глави лук
2-3 с.л. олио
300 г гъби

1. Леко начукайте пържолите. Поръсете ги със сол, черен пипер и червен пипер. Добавете виното. Оставете ги да се мариноват поне час.

 
Posted by Picasa

2. Нарежете лука на филийки

 
Posted by Picasa

и го запържете с олио до като стане хрупкав.

 
Posted by Picasa

Извадете го и го оставете на страна.
3. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в същия тиган. Подправете ги със сол и черен пипер. Оставете и тях на страна.

 
Posted by Picasa

4. Запържете пържолите в силно загрят тефлонов тиган докато получат кафява коричка от двете страни.

 
Posted by Picasa

5. Сложете гъбите на дъното на тавичка. Поставете пържолите върху тях. Поръсете ги със запържения лук.

 
Posted by Picasa

Оставете ги на топло във фурната на 180 С за 20 минути.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар