вторник, 28 юни 2011 г.
Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби
Продукти:
по http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,733.msg11780.html#msg11780
3 свински пържоли големи или 6 по-малки
сол
черен пипер
червен пипер
1/2 ч.ч. вино
2-3 големи глави лук
2-3 с.л. олио
300 г гъби
1. Леко начукайте пържолите. Поръсете ги със сол, черен пипер и червен пипер. Добавете виното. Оставете ги да се мариноват поне час.
2. Нарежете лука на филийки
и го запържете с олио до като стане хрупкав.
Извадете го и го оставете на страна.
3. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в същия тиган. Подправете ги със сол и черен пипер. Оставете и тях на страна.
4. Запържете пържолите в силно загрят тефлонов тиган докато получат кафява коричка от двете страни.
5. Сложете гъбите на дъното на тавичка. Поставете пържолите върху тях. Поръсете ги със запържения лук.
Оставете ги на топло във фурната на 180 С за 20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар