петък, 17 юни 2011 г.
Салата "Цезар"
Продукти:
1 зелена салатка
1 червена салатка
3 филийки стар хляб
1/2 ч.ч. зехтин
3 склидки чесън
1 яйце (или 3 с.л. майонеза)
1 с.л. рибки аншоа
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сос Уорчестършир
черен пипер
сол
настъргано сирене "Пармезан" ( по желание)
1. Смачкайте чесъна, сложете го в купичка и го залейте със зехтина. Оставете го така да престои поне 1 час. Може да използвате зехтин, предварително овкусен с чесън и билки.
2. Нарежете филийките хляб на хапки. Сложете ги в тава и ги залейте с 3 с.л. от овкусения зехтин.
Посолете ги леко, объркайте ги и ги печете в загрята на 150 С фурна докато се зачервят - за около 15-20 минути. На няколко пъти ги разбърквайте за да се опекат равномерно.
3. Измийте салатките. Отцедете ги добре. Накъсайте ги и ги сложете в купа.
4. Отстранете чесъна от зехтина. Добавете лимоновия сок, черен пипер и нарязаните на ситно рибки аншоа. Може да посолите мъничко, но внимавайте, защото рибката по принцип е доста солена.
5. Сложете яйцето в се вари за по-малко от минута. Трябва да бъде много рохко.
Излейте го в купичка и го разбъркайте.
Ако няма от къде да си набавите съвсем прясно яйце и се притеснявате да консумирате почти сурово такова, то може да го замените с обикновена майонеза.
6. Подправете салатата със зехтина и яйцето. Добавете крутоните. Поръсете с настъргано сирене "Пармезан", ако желаете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Цезар салата дресинг:
ОтговорИзтриване6 скилидки чесън, пюрирани
1 супена лъжица Дижон горчица.
1 супена лъжица оцет.
Кошерна сол и прясно смлян черен пипер.
2 супени лъжици майонеза.
1/2 чаша зехтин.
Лимонов сок, за подправка.
Пюрирани филенца от аншоа, по избор...Пармезан, Най добрата рецепта, класика