петък, 17 юни 2011 г.

Салата "Цезар"

 


Продукти:

1 зелена салатка
1 червена салатка
3 филийки стар хляб
1/2 ч.ч. зехтин
3 склидки чесън
1 яйце (или 3 с.л. майонеза)
1 с.л. рибки аншоа
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сос Уорчестършир
черен пипер
сол
настъргано сирене "Пармезан" ( по желание)

1. Смачкайте чесъна, сложете го в купичка и го залейте със зехтина. Оставете го така да престои поне 1 час. Може да използвате зехтин, предварително овкусен с чесън и билки.
2. Нарежете филийките хляб на хапки. Сложете ги в тава и ги залейте с 3 с.л. от овкусения зехтин.

 
Posted by Picasa

Посолете ги леко, объркайте ги и ги печете в загрята на 150 С фурна докато се зачервят - за около 15-20 минути. На няколко пъти ги разбърквайте за да се опекат равномерно.

 
Posted by Picasa

3. Измийте салатките. Отцедете ги добре. Накъсайте ги и ги сложете в купа.
4. Отстранете чесъна от зехтина. Добавете лимоновия сок, черен пипер и нарязаните на ситно рибки аншоа. Може да посолите мъничко, но внимавайте, защото рибката по принцип е доста солена.

 
Posted by Picasa

5. Сложете яйцето в се вари за по-малко от минута. Трябва да бъде много рохко.

 
Posted by Picasa

Излейте го в купичка и го разбъркайте.

 
Posted by Picasa

Ако няма от къде да си набавите съвсем прясно яйце и се притеснявате да консумирате почти сурово такова, то може да го замените с обикновена майонеза.
6. Подправете салатата със зехтина и яйцето. Добавете крутоните. Поръсете с настъргано сирене "Пармезан", ако желаете.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Цезар салата дресинг:
    6 скилидки чесън, пюрирани
    1 супена лъжица Дижон горчица.
    1 супена лъжица оцет.
    Кошерна сол и прясно смлян черен пипер.
    2 супени лъжици майонеза.
    1/2 чаша зехтин.
    Лимонов сок, за подправка.
    Пюрирани филенца от аншоа, по избор...Пармезан, Най добрата рецепта, класика

    ОтговорИзтриване