четвъртък, 2 юни 2011 г.

Поширани (забулени) яйца върху салата и сос тартар


Продукти:

2 яйца
вода
сол
1 с.л. оцет
1 с.л. сос тартар
порция салата

1. Възварете вода в тенджера. Посолете я и сложете 1 с.л. оцет. Щом водата заври, дръпнете тенджерата от котлона. Изключете го.


2. Счупете яйцето в купичка и внимателно го пуснете в горещата вода. Водата трябва да е току-що завряла, но да не ври в момента, защото ще разпилее белтъка. Счупете другото яйце и го добавете и него. Върнете тенджерата на горещия котлон, но внимавайте водата да не заври.


3. Щом яйцата се забулят добре, ги извадете внимателно с решетъчна лъжица.


4. Сложете в чиния от любимата си салата, добре овкусена. Поставете внимателно яйцата върху салатата. Залейте със соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар