вторник, 7 юни 2011 г.
Маджарско печено с билки
Продукти:
1 кг свинско месо от бута
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. нарязана на ситно мащерка
1 с.л. нарязан розмарин
2 склидки чесън
1 с.л. краве масло, размекнато
за соса:
50 мл червено вино
1 ч.л. суха крем-супа от картофи или гъби или нишесте
1. Измийте и подсушете месото. Обтрийте го със сол, черен пипер, червен пипер и щипка лют червен пипер.
2. Намажете лист хартия за печене от вътрешната страна обилно с маслото. Поръсете го със ситно нарязаните билки и счукания чесън. Завийте с него месото и го запечатайте.
3. Печете на 180 С около 2 часа. Извадете месото да изстине за около 10 минути.
Нарежете го на филийки.
4. В това време отцедете соса от месото. Смесете нишестето и виното. Добавете към него соса и го кипнете да се посгъсти. Сервирайте към печеното.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар