вторник, 7 юни 2011 г.

Маджарско печено с билки


Продукти:

1 кг свинско месо от бута
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. нарязана на ситно мащерка
1 с.л. нарязан розмарин
2 склидки чесън
1 с.л. краве масло, размекнато

за соса:

50 мл червено вино
1 ч.л. суха крем-супа от картофи или гъби или нишесте

1. Измийте и подсушете месото. Обтрийте го със сол, черен пипер, червен пипер и щипка лют червен пипер.


2. Намажете лист хартия за печене от вътрешната страна обилно с маслото. Поръсете го със ситно нарязаните билки и счукания чесън. Завийте с него месото и го запечатайте.





3. Печете на 180 С около 2 часа. Извадете месото да изстине за около 10 минути.


Нарежете го на филийки.


4. В това време отцедете соса от месото. Смесете нишестето и виното. Добавете към него соса и го кипнете да се посгъсти. Сервирайте към печеното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар