вторник, 14 юни 2011 г.
Супа от бакла и кисели джанки
Продукти:
250 г бакла
250 г пресни картофи
1 шепа кисели зелени джанки
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1/4 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. зеленчуков бульон
сол
черен пипер
щипка лют червен пипер
1. Почистете баклата, картофите и джанките.
2. Нарежете на ситно зеления лук. Задушете го в зехтина. Залейте го със зеленчуковия бульон. Добавете баклата и картофите. Сварете ги на тих огън, докато омекнат зеленчуците. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Ако е необходимо долейте и малко вода.
3. Добавете джанките и нарязаните на ситно магданоз и копър. Варете още малко.
4. Сервирайте супата студена. Гарнирайте с лъжица кисело мляко, ако желаете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар