вторник, 21 юни 2011 г.

Омлет с манатарки

 
Posted by Picasa

Продукти:

3 яйца
щипка сол
щипка черен пипер
1 с.л. краве масло
100 г гъби

1. Разбийте добре яйцата. Посолете ги със сол и черен пипер. Нарежете гъбите много на ситно.
2. Разтопете маслото в сгорещен тефлонов тиган. Прибавете гъбите и ги запържете.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Излейте разбитите яйца, като внимателно ги разбъркате няколко пъти. Оставете ги да засъхнат по краищата. (виж Френски омлет)

 
Posted by Picasa

3. Отлепете ги внимателно от края на тигана и навийте омлета в единия му край. Оставете яйцата леко влажни. От горещината те ще продължат да се готвят.

 
Posted by Picasa

4. Изсипете омлета в чиния и сервирайте горещ.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Емилия,омлета изглежда много вкусен и фин,а аромата от манатарките ще е божествен!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване