вторник, 21 юни 2011 г.
Омлет с манатарки
Продукти:
3 яйца
щипка сол
щипка черен пипер
1 с.л. краве масло
100 г гъби
1. Разбийте добре яйцата. Посолете ги със сол и черен пипер. Нарежете гъбите много на ситно.
2. Разтопете маслото в сгорещен тефлонов тиган. Прибавете гъбите и ги запържете.
Излейте разбитите яйца, като внимателно ги разбъркате няколко пъти. Оставете ги да засъхнат по краищата. (виж Френски омлет)
3. Отлепете ги внимателно от края на тигана и навийте омлета в единия му край. Оставете яйцата леко влажни. От горещината те ще продължат да се готвят.
4. Изсипете омлета в чиния и сервирайте горещ.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емилия,омлета изглежда много вкусен и фин,а аромата от манатарките ще е божествен!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!