вторник, 7 юни 2011 г.

Клафути с череши


Продукти:

2 ч.ч. череши, изчистени от костилките
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. прясно мляко
2/3 ч.ч. течна сметана
ванилия
пудра захар за поръсване
3 с.л. краве масло

1. Загрейте фурната на 180 С. Разтопете маслото.
2. Сложете в блендер млякото, сметаната, половината от захарта, яйцата, ванилията, брашното и половината от разтопеното масло. Разбийте до гладка смес. Прилича на тесто за палачинки.


3. Намажете тавичката с останалото разтопено масло.


Изсипете половината от тестото.


Ако тавичката ви е метална, може да я сложите върху загрят котлон за няколко минути за да хване коричка отдолу. Иначе сложете тавичката в загрятата фурна. Щом тестото засъхне, извадете го и подредете черешите върху него. Така те няма да потънат на дъното и да загорят. Поръсете ги с останалата захар и ги залейте с останалото тесто.


4. Върнете сладкиша във фурната и го допечете до златисто. В средата трябва хубаво да се е изпекъл- при прорязване с нож, той да излиза чист.
5. Сервирайте го изстуден и по желание поръсен с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар