вторник, 7 юни 2011 г.

Бакла плакия



Продукти:

500 г бакла
1 глава лук
1 домат
3-4 склидки чесън
2-3 малки морковчета
1 пиперка
люта чушка(по желание)
1 връзка магданоз
1 връзка копър
50 г зехтин
сол
черен пипер
червен пипер


1. Измийте баклата и изрежете връхчетата на шушулките.
2. Нарежете на ситно лука, чесъна, морковите, пиперката и лютата чушка.


3. В дълбок съд загрейте зехтина и прибавете лука. Добавете и останалите зеленчуци. Когато омекнат ги дръпнете от котлона. Посолете със сол, черен и червен пипер, разбъркайте.
4. Добавете баклата и настърганите домати.


Налейте вода или зеленчуков бульон. Оставете да се задушава на тих огън докато остане на мазнина.
5. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и копър.
6. Ястието може да се поднесе както топло, така и студено с добавка от кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар