събота, 18 юни 2011 г.

Желиран лимонов крем с кисело мляко и череши

 
Posted by Picasa

Продукти:

2 кг кисело мляко
1 ч.ч. захар (подсладител, съответстващ като количество на 1 ч.ч. захар)
сока и кората на 1 лимон
30 г желатин (3 пакетчета)
1/2 ч.ч. студена вода
1 ч.ч. череши, почистени от костилките

1. Изсипете желатина в купичка

 
Posted by Picasa

и го залейте със 1/2 ч.ч. студена вода. Оставете го да набъбне.

 
Posted by Picasa


2. Изсипете киселото мляко в купа. Добавете сока и кората на лимона. Прибавете и захарта (подсладителя) и я разбъркайте добре да се разтвори.
3. Сложете купичката с желатина в съд на водна баня и го загрейте да се разтвори. Внимавайте да не заври.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

4. Прибавете разтопения желатин на тънка струя в киселото мляко. Разбъркайте добре.

 
Posted by Picasa

5. Разпределете черешите в купичките.

 
Posted by Picasa

Налейте отгоре крем. Приберете ги в хладилник да се стегнат. Излизат 12 купички.
6. При сервиране, потопете за кратко купичката в гореща вода и я обърнете в чинийка.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар