събота, 18 юни 2011 г.
Желиран лимонов крем с кисело мляко и череши
Продукти:
2 кг кисело мляко
1 ч.ч. захар (подсладител, съответстващ като количество на 1 ч.ч. захар)
сока и кората на 1 лимон
30 г желатин (3 пакетчета)
1/2 ч.ч. студена вода
1 ч.ч. череши, почистени от костилките
1. Изсипете желатина в купичка
и го залейте със 1/2 ч.ч. студена вода. Оставете го да набъбне.
2. Изсипете киселото мляко в купа. Добавете сока и кората на лимона. Прибавете и захарта (подсладителя) и я разбъркайте добре да се разтвори.
3. Сложете купичката с желатина в съд на водна баня и го загрейте да се разтвори. Внимавайте да не заври.
4. Прибавете разтопения желатин на тънка струя в киселото мляко. Разбъркайте добре.
5. Разпределете черешите в купичките.
Налейте отгоре крем. Приберете ги в хладилник да се стегнат. Излизат 12 купички.
6. При сервиране, потопете за кратко купичката в гореща вода и я обърнете в чинийка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар