вторник, 14 юни 2011 г.
Печено пиле със сирена и билки
Продукти:
1 цяло пиле
150 г смес от сирена (топено, пушено, синьо, бяло саламурено)
1 с.л. риган
1 с.л. мащерка
3-4 склидки чесън, пасиран
1 лимон
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер
1. Измийте пилето и го подсушете. Посолете го със сол и черен пипер от вън и от вътре. Сложете в кухината му половината лимон, нарязан на парченца. Завържете краката на пилето.
2. Смесете сирената, билките и чесъна.
Внимателно отделете кожата на пилето на гърдите и поставете сирената под нея.
3. Намажете пилето с размекнатото масло и го поръсете със сока от другата половина лимон.
Сложете го в тавичка върху решетка.
4. Загрейте фурната на 220 С. Запечете пилето за 10-15 минути. Намалете фурната на 180 С и печете още 1 1/2 часа.
5. Сервирайте с обич
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ох, много вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеЧакаме рецепта за сърмички с лозов лист и сладко от рози ...:)
Това пиленце изглежда много вкусно!:-)
ОтговорИзтриванеПиленцето наистина става много ароматно. А рецепти за сармички ( вегетариански и със свинско) и сладко от трендафил (в консервиране) вече има публикувани.
ОтговорИзтриване