вторник, 14 юни 2011 г.

Печено пиле със сирена и билки


Продукти:

1 цяло пиле
150 г смес от сирена (топено, пушено, синьо, бяло саламурено)
1 с.л. риган
1 с.л. мащерка
3-4 склидки чесън, пасиран
1 лимон
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер

1. Измийте пилето и го подсушете. Посолете го със сол и черен пипер от вън и от вътре. Сложете в кухината му половината лимон, нарязан на парченца. Завържете краката на пилето.


2. Смесете сирената, билките и чесъна.


Внимателно отделете кожата на пилето на гърдите и поставете сирената под нея.
3. Намажете пилето с размекнатото масло и го поръсете със сока от другата половина лимон.


Сложете го в тавичка върху решетка.
4. Загрейте фурната на 220 С. Запечете пилето за 10-15 минути. Намалете фурната на 180 С и печете още 1 1/2 часа.
5. Сервирайте с обич

3 коментара:

  1. Ох, много вкусно изглежда!
    Чакаме рецепта за сърмички с лозов лист и сладко от рози ...:)

    ОтговорИзтриване
  2. Това пиленце изглежда много вкусно!:-)

    ОтговорИзтриване
  3. Пиленцето наистина става много ароматно. А рецепти за сармички ( вегетариански и със свинско) и сладко от трендафил (в консервиране) вече има публикувани.

    ОтговорИзтриване