сряда, 22 юни 2011 г.
Пролетна супа с кисели джанки
Продукти:
1 малка тиквичка
1 малко морковче
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 люта чушка
1 шепа зелени джанки
1 с.л. ориз
сол
2-3 с.л. зехтин
магданоз
копър
1. Нарежете на ситно лука, чесъна и морковчето. Почистете семките на лютата чушка и я нарежете.
2. Загрейте зехтина в тенджерка. Добавете лука, чесъна, чушката и морковчето. Задушете ги за кратко. Залейте с вода и прибавете тиквичката, джанките и ориза. Варете докато оризът омекне.
3. Подправете със сол и ситно нарязаните магданоз и копър.
4. Сервирайте супата студена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар