сряда, 22 юни 2011 г.

Пролетна супа с кисели джанки

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 малка тиквичка
1 малко морковче
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 люта чушка
1 шепа зелени джанки
1 с.л. ориз
сол
2-3 с.л. зехтин
магданоз
копър

1. Нарежете на ситно лука, чесъна и морковчето. Почистете семките на лютата чушка и я нарежете.

 
Posted by Picasa

2. Загрейте зехтина в тенджерка. Добавете лука, чесъна, чушката и морковчето. Задушете ги за кратко. Залейте с вода и прибавете тиквичката, джанките и ориза. Варете докато оризът омекне.

 
Posted by Picasa

3. Подправете със сол и ситно нарязаните магданоз и копър.
4. Сервирайте супата студена.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар