сряда, 15 юни 2011 г.
Салата с рукола и печени на грил тиквички и домати
Продукти:
1 връзка рукола
2-3 малки тиквички
2 домата
3-4 с.л. зехтин
сол
за дресинга:
3-4 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
2-3 склидки чесън
1/2 ч.л. сол
пресни билки (мащерка, риган, магданоз, копър)
1. Нарежете тиквичките и доматите на дебели парчета.
Смесете зехтина с малко сол. Потопете зеленчуците в сместа.
2. Запечете доматите и тиквичките на гореща скара.
3. Измийте руколата и я почистете от дръжките. Подсушете я.
4. Пасирайте чесъна. Смесете съставките за дресинга в купичка.
5. Разпределете руколата в чиния. Подредете отгоре запечените зеленчуци. Полейте с дресинга.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна салата,обичам такав и аз!А печеният на скара или плоча лук ми е фаворит!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Емилия!
Благодаря
ОтговорИзтриванеВкъщи печените зеленчуци са на почит.
ОтговорИзтриванеТова предложение е много вкусно, поздравления!