сряда, 15 юни 2011 г.

Салата с рукола и печени на грил тиквички и домати


Продукти:

1 връзка рукола
2-3 малки тиквички
2 домата
3-4 с.л. зехтин
сол

за дресинга:

3-4 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
2-3 склидки чесън
1/2 ч.л. сол
пресни билки (мащерка, риган, магданоз, копър)

1. Нарежете тиквичките и доматите на дебели парчета.


Смесете зехтина с малко сол. Потопете зеленчуците в сместа.


2. Запечете доматите и тиквичките на гореща скара.


3. Измийте руколата и я почистете от дръжките. Подсушете я.


4. Пасирайте чесъна. Смесете съставките за дресинга в купичка.
5. Разпределете руколата в чиния. Подредете отгоре запечените зеленчуци. Полейте с дресинга.

3 коментара:

  1. Чудесна салата,обичам такав и аз!А печеният на скара или плоча лук ми е фаворит!
    Поздрави,Емилия!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкъщи печените зеленчуци са на почит.
    Това предложение е много вкусно, поздравления!

    ОтговорИзтриване