сряда, 22 юни 2011 г.

Маникоти


Продукти:


пресни кори за паста от 2 яйца(виж Как се прави тесто за паста)

за плънката:
500 г смес от сирене, извара, кашкавал и др. сирена по избор
2 яйца
щипка индийско орехче
1/2 ч.л. черен пипер
сол

за соса:
2-3 с.л. зехтин
1 главичка лук
2-3 склидки чесън
1 литър смлени домати
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
сол
черен пипер

200 г настърган кашкавал за поръсване

1. Смесете в купа сирената, яйцата, индийското орехче и черния пипер. Ако е необходимо посолете малко.



2. Нарежете лука на ситно , а чесъна на филийки. Загрейте в тиган зехтина. Запържете за кратко чесъна и лука.


Добавете доматите. Подправете с риган и босилек, черен пипер и сол на вкус.


Не сгъстявайте много соса. Пастата е сурова и ще се свари в него. (Това може да се прави само с прясна паста. Ако използвате готови, сухи тръбички за канелони или листа за лазаня, трябва да ги сварите предварително малко в подсолена вода.)
3. Нарежете корите на квадрати.


4. Сложете във всеки квадрат по 1 с.л. от плънката и завийте на руло.



5. Сложете на дъното на тавичка половината от соса.


6. Подредете върху соса маникотите.


7. Полейте с останалия сос.


Поръсете обилно с кашкавал, като оставяте по 1 см до ръба на тавата непокрит. Така кашкавалът няма да загори по тавичката.


8. Печете в предварително загрята на 180 С фурна, докато кашкавалът се зачерви приятно.



3 коментара:

  1. И пак съм аз,Еми с покана за една споделена наградка в моя блог,заповядай да си я вземеш!
    И пак като гледах тези маникоти запреглъщах-страхооотни са!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен не ми се отваря линка за тестото за паста...

    ОтговорИзтриване