неделя, 30 септември 2012 г.

Пипер и патладжан в медена марината

 



Продукти:

3 кг червен пипер
3 кг патладжан
1 връзка магданоз
2-3 глави чесън
сол
100 мл олио

за маринатата:
100 г мед
100 мл оцет

1. Изпечете пипера, обелете го и го оставете да се отцеди.
2. Нарежете патладжана на тънки филийки.




Посолете го обилно и го оставете за няколко часа да си отдели горчивата вода. Измийте го обилно и го подсушете върху кърпа.




3. Изпечете патладжана на грил или в тефлонов тиган, като го мажете с четка с олио.






4. Смесете меда и оцета в съд на котлона и леко ги загрейте, колкото да се разтопи меда. Оставете сместа напълно да изстине.




5. Нарежете магданоза на ситно, а чесъна на филийки.




6. Топете в маринатата патладжана и пипера и ги редете в кутии.



Посолявайте леко пипера, патладжана е поел от солта. Ръсете по малко магданоз и чесън помежду им. Може да ги опаковате и в торбички. Замразете ги във фризер. От това количество излизат 4 големи кутии от сладолед.





1 коментар: