Продукти:
1 ч.ч. див ориз
2 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
1 глава лук
1 склидка чесън
1 с.л. ситно нарязан див лук
1/2 ч.ч. нарязани печени орехи
сол
черен пипер
няколко капки чили сос
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги до омекване с малко зехтин.
2. Добавете ориза. Запържете го леко да поеме мазнината.
3. Залейте го с бульона, захлюпете го и го оставете да къкри на сладо докато омекне и поеме всичката течност. Подправете го със сол и черен пипер.
4. Разбъркайте ориза с нарязаните див лук и печени орехи. Може да добавите малко чили сос на вкус.
Сервирайте ориза като гарнитура към печена на скара сьомга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар