Продукти:
125 г краве масло, студено
125 г кашкавал
1/2 ч.л. сол
малко смлян черен пипер
малко пушен червен пипер
200 г брашно
1. Настържете кашкавала и маслото.
2. Добавете солта, черния и червения пипер и брашното. Може да отиде 1-2 с.л. по-малко или повече в зависимост от влажността му. Трябва да се образува много меко и на бучици тесто. Може да добавите маково семе, сусам, орехови ядки или др.
3. Сложете тестото върху парче найлоново фолио, съберете го с ръце на топка и го оформете като саламче.
Стегнете го във фолиото и го приберете за 1 час в хладилник. Може да престои до три дни..
4. Извадете тестото и с остър нож нарежете кръгли бисквитки.
Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги печете на 200 С фурна за около 15 минути.
Чудесни са, Еми!
ОтговорИзтриванеЕми,грабвам си една хрупкава бисквитка и ти обръщам внимание,че ти писах на мейла за среща,да не я пропуснеш!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕмче, много интересно предложение!!! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПожелание за една незабравимо хубава седмица!
Бързи и хрупкави бисквити!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Емилия, чудесни бисквити. А колко броя излизат приблизително от това количество?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за вниманието! Много сте мили!
ИзтриванеНа мен ми се получиха 25 соленки, но все пак зависи от дебелината на бисквитката.