Продукти:
за тестото:
300 мл вода
500 г брашно
1 с.л. зехтин
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
10 г прясна мая
за плънката:
100 г черни маслини без костилка
100 г зелени маслини без костилка
1/2 ч.ч. мариновани сушени домати
2 склидки счукан чесън
2 с.л. босилек, нарязан на ситно
2 с.л. риган, нарязан на ситно
1. Разтворете маята във водата заедно със захарта. Изсипете я в машина за месене. Добавете зехтина, брашното и накрая солта. Включете машината на програма месене и
втасване. Може да замесите тестото и на ръка (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса хубаво поне 1 час.
2. Нарежете маслините и доматите на парченца. Смесете ги със счукания чесън, босилека, ригана и малко от зехтина от доматите.
3. Разделете тестото на две. От тази доза излизат две хлебчета. Разточете всяка от топките на правоъгълник.
Поръсете ги със сместа от домати и маслини. Може да сложите сирене, кашкавал, моцарела, саламче или друга плънка.
Подгънете краищата на правоъгълника и завийте на стегнато руло.
Намажете хлебчетата отгоре със зехтин и ги оставете да втасат. Намажете ги отново със зехтин и ги прорежете леко отгоре с остър нож.
Печете ги в предварително загрята на 180 С фурна до зачервяване. Намажете ги със зехтин и ги оставете да изстинат леко.
Нарежете хлебчетата на филийки.
Чудно е станало рулото!
ОтговорИзтриванеПъстро и апетитно!
Поздрави!
Еми,чудесно руло....ефектно и ароматно!Поздравления:))
ОтговорИзтриванеА,такова имам и аз в черновите,по рецепта на Диани,но и с орехи,несъмнено вкусно е!
ОтговорИзтриванеТвоето е станало убиец!
stana straxotno.4ydesna recepta
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Да Ви е сладко!
Изтриване