четвъртък, 27 септември 2012 г.

Страчатела





Продукти:

1 л пилешки бульон
1 яйце
50 г сирене Пармезан
1 с.л. ситно нарязан магданоз
сол
черен пипер
щипка индийско орехче

1. Сложете бульонът в тенджера на котлона да заври.
2. Смесете в купичка яйцето, магданоза, сиренето Пармезан, сол и черен пипер, индийско орехче и малко студен бульон.




Разбийте ги добре. Ако искате супата да е по "парцалива", сложете повече яйца.




3. Изсипете яйчената смес във врящата супа.



Овкусете още със сол и черен пипер, ако е необходимо и сервирайте.








 

2 коментара:

  1. Много вкусно ще да е това,особено през зимата,Емка!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава е тази супичка, правих миналата година зимата страчатела, но снимките станаха отвратителни на изкуствена светлина и не качих рецептата. Твоите снимки са много хубави. Ще трябва да повторя приготвянето на супичката, че вкусна беше, добре че ми припомни :)
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване