неделя, 23 септември 2012 г.

Пай с грозде






Продукти:

125 г краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. захар (може да я замените със 150 г фруктова захар)
3 яйца
4-5 с.л. заквасена сметана (или кисело мляко)
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
500 г гроздови зърна

1. Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Прибавете 3 с.л. от сметаната, и брашното, размесено с бакпулвера.
2. Разпределете половината от тестото в тавичка, покрита с хартия за печене.



3. Измийте гроздето, подсушете го и го разпределете върху тестото.



4. Към останалото тесто добавете още малко сметана или прясно мляко. Разпределете сместа върху плодовете с лъжица, като не ги покривате плътно.



5. Печете сладкиша в загрята на 180 С фурна до зачервяване или докато дървена клечка, забодена в следата на печивото излиза суха. 




Оставете го да изстине и го нарежете.











1 коментар:

  1. Тези пайове с грозде много ми допадат! А и красиво изглеждат, когато са са различно по цвят грозде!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване