125 г краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. захар (може да я замените със 150 г фруктова захар)
3 яйца
4-5 с.л. заквасена сметана (или кисело мляко)
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
500 г гроздови зърна
1. Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Прибавете 3 с.л. от сметаната, и брашното, размесено с бакпулвера.
4. Към останалото тесто добавете още малко сметана или прясно мляко. Разпределете сместа върху плодовете с лъжица, като не ги покривате плътно.
Тези пайове с грозде много ми допадат! А и красиво изглеждат, когато са са различно по цвят грозде!
ОтговорИзтриванеПоздрави!