четвъртък, 27 септември 2012 г.

Картофена крем-супа с тиквички и сьомга




Продукти:

1 тиквичка
1 голям картоф
1 морков
1 глава лук
1,5 литра зеленчуков бульон
1 с.л. нарязан магданоз
1-2 с.л. зехтин
дол
черен пипер
лют червен пипер или чили сос
50 г печена, сварена на пара или пушена сьомга

1. Нарежете зеленчуците на кубчета.



2. Залейте ги с бульона и ги сварете. Пасирайте ги.

 

3. Добавете магданоза и отново пасирайте до гладкост. Прибавете зехтина и върнете супата на котлона да кипне. Подправете със сол, черен пипер и малко лют пипер на вкус.




4. Разсипете супата в чинии. Натрошете рибата и гарнирайте супата с нея.







2 коментара:

  1. Ей това е супичка по мой вкус :) Иде ми да си придърпам една купичка.

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна ми е добавката от сьомга и не се съмнявам, че с нея супата е още по-вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване