четвъртък, 27 септември 2012 г.
Картофена крем-супа с тиквички и сьомга
Продукти:
1 тиквичка
1 голям картоф
1 морков
1 глава лук
1,5 литра зеленчуков бульон
1 с.л. нарязан магданоз
1-2 с.л. зехтин
дол
черен пипер
лют червен пипер или чили сос
50 г печена, сварена на пара или пушена сьомга
1. Нарежете зеленчуците на кубчета.
2. Залейте ги с бульона и ги сварете. Пасирайте ги.
3. Добавете магданоза и отново пасирайте до гладкост. Прибавете зехтина и върнете супата на котлона да кипне. Подправете със сол, черен пипер и малко лют пипер на вкус.
4. Разсипете супата в чинии. Натрошете рибата и гарнирайте супата с нея.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ей това е супичка по мой вкус :) Иде ми да си придърпам една купичка.
ОтговорИзтриванеИнтересна ми е добавката от сьомга и не се съмнявам, че с нея супата е още по-вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!