понеделник, 17 септември 2012 г.

Печени пилешки бутчета с мед, чесън, оцет и розмарин



Продукти:

2 горни бутчета
1 склидка чесън
1 с.л. нарязан лук
1 с.л. винен оцет
1 с.л. мед
1 с.л. нарязан на ситно пресен розмарин
сол
черен пипер

1. Счукайте чесъна и лука с малко сол. 

 
Сложете го в купичка. 



Добавете меда, оцета и розмарина и объркайте всичко.



2. Посолете бутчетата със сол и черен пипер. 



Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене (меда много загаря и трудно се чисти) и печете бутчетата за 20 минути в загрята на 200 С фурна.


 
3. Извадете бутчетата, намажете ги с марината. Обърнете ги с кожата надолу.  Намажете ги и от другата страна и ги печете докато хубаво се зачервят.
 
 
4. Отново ги извадете, намажете ги с марината и отново ги обърнете с кожата нагоре. Намажете ги с останалата марината и ги запечете докато кожичката им стане хрупкава.








 

4 коментара:

  1. СКЪПА ЕМИ,ОТНОВО НИ ЗАТРУПА С ВКУСНИ ИЗКУШЕНИЯ!ЗАПОЧВАМ ДА ГИ ИЗПРОБВАМ ПОДРЕД.МНОГО ВДЪХНОВЯВАЩ КУЛИНАР СИ!В МОМЕНТА ПЕКА ОТ КАРТОФКИТЕ С ЧЕСЪН.БЛАГОДАРЯ,ЗА ОТЛИЧНИТЕ ИДЕИ!ЛИЧИ СИ,ЧЕ СПЛОТЯВАШ ЩАСТЛИВОТО СЕМЕЙСТВО ОКОЛО МАСАТА!
    БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
    ПОЗДРАВИ, ДАНИЕЛА

    ОтговорИзтриване
  2. И аз правя по този начин пилешки бутчета, но никога не съм добавяла като подправка розмарин, макар да имам в саксия ! Ще се възползвам от идеята ти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз май досега не съм правила така пилешки бутчета, така че ще се пробват при първа възможност (-: Еми, благодаря за подробните обяснения и снимки - може да не оставям коментар навсякъде, но блогът ти е много, много хубав!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря много за коментарите! Много ме зарадвахте! Действат ми много стимулиращо! Отново, сърдечно благодаря!

    ОтговорИзтриване