Продукти:
2 горни бутчета
1 склидка чесън
1 с.л. нарязан лук
1 с.л. винен оцет
1 с.л. мед
1 с.л. нарязан на ситно пресен розмарин
сол
черен пипер
1. Счукайте чесъна и лука с малко сол.
Сложете го в купичка.
Добавете меда, оцета и розмарина и объркайте всичко.
2. Посолете бутчетата със сол и черен пипер.
Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене (меда много загаря и трудно се чисти) и печете бутчетата за 20 минути в загрята на 200 С фурна.
3. Извадете бутчетата, намажете ги с марината. Обърнете ги с кожата надолу. Намажете ги и от другата страна и ги печете докато хубаво се зачервят.
4. Отново ги извадете, намажете ги с марината и отново ги обърнете с кожата нагоре. Намажете ги с останалата марината и ги запечете докато кожичката им стане хрупкава.
СКЪПА ЕМИ,ОТНОВО НИ ЗАТРУПА С ВКУСНИ ИЗКУШЕНИЯ!ЗАПОЧВАМ ДА ГИ ИЗПРОБВАМ ПОДРЕД.МНОГО ВДЪХНОВЯВАЩ КУЛИНАР СИ!В МОМЕНТА ПЕКА ОТ КАРТОФКИТЕ С ЧЕСЪН.БЛАГОДАРЯ,ЗА ОТЛИЧНИТЕ ИДЕИ!ЛИЧИ СИ,ЧЕ СПЛОТЯВАШ ЩАСТЛИВОТО СЕМЕЙСТВО ОКОЛО МАСАТА!
ОтговорИзтриванеБЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
ПОЗДРАВИ, ДАНИЕЛА
И аз правя по този начин пилешки бутчета, но никога не съм добавяла като подправка розмарин, макар да имам в саксия ! Ще се възползвам от идеята ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аз май досега не съм правила така пилешки бутчета, така че ще се пробват при първа възможност (-: Еми, благодаря за подробните обяснения и снимки - може да не оставям коментар навсякъде, но блогът ти е много, много хубав!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много за коментарите! Много ме зарадвахте! Действат ми много стимулиращо! Отново, сърдечно благодаря!
ОтговорИзтриване