неделя, 23 септември 2012 г.

Сьомга със салца от домати, маслини и див лук





Продукти:
за 4 порции

4 котлета от сьомга
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок

за салцата:
2 домата
1 малка главичка лук
2 с.л. ситно нарязан див лук
100 г маслини без костилки
сол
лимонов сок
зехтин


1. Поръсете котлетите от сьомга със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок и ги оставете да престоят около час.




2. Обелете доматите, почистете ги от семето. Нарежете ги заедно с лука и маслините на ситно. Объркайте зеленчуците със сол, лимонов сок, зехтин на вкус. Добавете ситно нарязания див лук.




3. Запечете сьомгата на скара. Може да я изпечете и в загрята на 220 С фурна или в тиган с не залепващо покритие.




4. Сервирайте рибата върху канапе от даматената салца.


  




1 коментар: