за 4 порции
4 котлета от сьомга
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. лимонов сок
за салцата:
2 домата
1 малка главичка лук
2 с.л. ситно нарязан див лук
100 г маслини без костилки
100 г маслини без костилки
сол
лимонов сок
зехтин
2. Обелете доматите, почистете ги от семето. Нарежете ги заедно с лука и маслините на ситно. Объркайте зеленчуците със сол, лимонов сок, зехтин на вкус. Добавете ситно нарязания див лук.
3. Запечете сьомгата на скара. Може да я изпечете и в загрята на 220 С фурна или в тиган с не залепващо покритие.
4. Сервирайте рибата върху канапе от даматената салца.
Апетитно и бързо ястие!
ОтговорИзтриванеЕми, желая ти прекрасна нова седмица!