вторник, 29 ноември 2011 г.
Постен коблър с ябълки, сладко и овесени ядки
Продукти:
1 кг ябълки
150 г сладко от праскови с бадеми (може да го замените с всякакъв вид сладко и да му добавите ядки по избор. За диабетици е подходящо да ползват сладко с подсладител)
1 с.л. канела
за коричката:
100 г маргарин
2 с.л. брашно
150 г овесени ядки
2 с.л. захар(по избор)
1. Обелете ябълките и ги нарежете на големи парчета. Добавете канелата и сладкото и объркайте добре.
2. Сложете в кухненски робот маргарина, брашното, захарта и овесените ядки. Смесете ги за кратко да станат на трохи.
Изсипете ги върху ябълките.
3. Печете десерта в загрята фурна на 180 С за 45 минути до час.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар