четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Гъбена супа с бекон

 
Posted by Picasa


Продукти:
50г бекон
1 с.л. краве масло
1 глава лук
450 г гъби
2 картофа
2 скилидки чесън
стръкче мащерка
3 чаши бульон
1/2 ч.ч. течна сметана



1. Нарежете бекона на тънки малки парченца. Запържете ги с маслото в тенджера с тефлоново покритие. Извадете го.

 
Posted by Picasa

2. Запържете нарязания на ситно лук в отделената от бекона мазнина.

 
Posted by Picasa

Добавете нарязаните на кубчета, гъби, чесън и картофи. Запържете ги докато гъбите отделят течността си и картофите започнат да придобиват коричка.

 
Posted by Picasa

3. Подправете с малко сол, черен пипер и мащерка, залейте с бульона и варете докато зеленчуците омекнат напълно. Върнете част от бекона.

4. Пасирайте супата. Добавете сметаната.
5. Сервирайте, гарнирана с допълнително бекон и стръкчета мащерка. Добавете крутони, ако желаете.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар