четвъртък, 10 ноември 2011 г.
Гъбена супа с бекон
Продукти:
50г бекон
1 с.л. краве масло
1 глава лук
450 г гъби
2 картофа
2 скилидки чесън
стръкче мащерка
3 чаши бульон
1/2 ч.ч. течна сметана
1. Нарежете бекона на тънки малки парченца. Запържете ги с маслото в тенджера с тефлоново покритие. Извадете го.
2. Запържете нарязания на ситно лук в отделената от бекона мазнина.
Добавете нарязаните на кубчета, гъби, чесън и картофи. Запържете ги докато гъбите отделят течността си и картофите започнат да придобиват коричка.
3. Подправете с малко сол, черен пипер и мащерка, залейте с бульона и варете докато зеленчуците омекнат напълно. Върнете част от бекона.
4. Пасирайте супата. Добавете сметаната.
5. Сервирайте, гарнирана с допълнително бекон и стръкчета мащерка. Добавете крутони, ако желаете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар