неделя, 13 ноември 2011 г.
Наденички с ябълки, касис и грозде
Продукти:
500 г малки наденички
2 с.л. краве масло
2 кисели ябълки
1/2 ч.ч. зърна грозде, за предпочитане без семки
2 с.л. сладко от касис
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 ч.ч. бульон
1. Запечете леко наденичките в тефлонов тиган. Извадете ги.
2. Обелете ябълките и ги нарежете на резенчета. Измийте гроздето.
3. Намалете температурата на котлона. В същия тиган разтопете маслото. Добавете ябълките и гроздето и ги запържете за кратко.
4. Налейте виното и оставете да заври и да се изпари алкохола. Добавете бульона и сладкото. Върнете наденичките. Оставете соса да покъкри и да се посгъсти.
5. Сложете всичко във фурна, загрята на 180 С за 10 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар