неделя, 13 ноември 2011 г.

Наденички с ябълки, касис и грозде

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г малки наденички
2 с.л. краве масло
2 кисели ябълки
1/2 ч.ч. зърна грозде, за предпочитане без семки
2 с.л. сладко от касис
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 ч.ч. бульон

1. Запечете леко наденичките в тефлонов тиган. Извадете ги.

 
Posted by Picasa

2. Обелете ябълките и ги нарежете на резенчета. Измийте гроздето.

 
Posted by Picasa

3. Намалете температурата на котлона. В същия тиган разтопете маслото. Добавете ябълките и гроздето и ги запържете за кратко.

 
Posted by Picasa

4. Налейте виното и оставете да заври и да се изпари алкохола. Добавете бульона и сладкото. Върнете наденичките. Оставете соса да покъкри и да се посгъсти.
5. Сложете всичко във фурна, загрята на 180 С за 10 минути.


 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар