понеделник, 7 ноември 2011 г.
Руло "Стефани" с кисели краставички, сушени домати и бекон
Продукти:
500 г кайма
3 яйца
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сол (ако каймата не е предварително солена)
2-3 кисели краставички
4-5 мариновани сушени домати
50 г пушен бекон
1 глава лук
2 с.л. олио
2 с.л. галета
1. Нарежете лука на ситно. Задушете го в олиото. Нарежете бекона на кубчета. Сварете двете яйца за около 3 минути (жълтъка в средата да остане рохък). Обелете ги.
2. Омесете добре каймата с подправките, задушения лук, нарязания бекон, жълтъка и част от белтъка на третото яйце. Запазете около една супена лъжица от белтъка за намазване на рулото. Оставете каймата в хладилник за няколко часа за да поеме добре ароматите.
3. Разстелете каймата на пласт с дебелина 1,5-2 см върху лист алуминиево фолио или хартия за печене. Подредете отгоре резенчета краставичка, домати и целите яйца.
4. Завийте рулото стегнато като си помагате с фолиото. Уплътнете го добре като го притискате, да не остане въздух. Оставете го за час в хладилник да се стегне.
5. Загрейте фурната на 220 С. Намажете рулото с белтъка и го поръсете с галета.
Завийте го с фолиото.
6. Печете рулото за 10 минути в загрятата фурна. Отвийте фолиото и го запечете още за 15 минути.
7. Извадете рулото в чиния. Оставете го да си почине за 10 минути преди да го нарежете.
Прецедете соса, отделен при печенето за да приготвите сос с горчица.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар