събота, 12 ноември 2011 г.
Солен пай от Енито
Продукти:
125 г краве масло
2 яйца
200 г брашно
щипка сол
50 мл прясно мляко
1 бакпулвер
100 г сирене
1. Сложете в купа брашното, бакпулвера и щипка сол. Разбъркайте добре.
2. Нарежете маслото на кубчета и го замразете. Добавете го към брашното и го натрошете с пръсти. Може да използвате кухненски робот.
3. Внимателно прибавете единия жълтък и малко по малко прясното мляко.
4. Намажете тавичка за пай с масло и я поръсете с брашно.
5. Извадете тестото. Разделете го на две части.
Разточете първата част на кора, малко по-голяма от диаметъра на тавичката.
Внимателно я пренесете и я разстелете.
Оформете ръбчето и изрежете излишното тесто.
7. Смесете в купа второто яйце и сиренето.
Разпределете плънката върху пая.
8. Разточете втората кора. Пренесете я върху пая. Притиснете ръбчетата да се залепят добре.
Направете малки дупчици с вилица. Така паят ще се надигне равномерно.
9. Намажете пая с разбития белтък.
10. Печете в загрята на 180 С фурна до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емилия,благодаря ти за търпението да обясниш нагледно.Това е една от следващите закуски за почивен ден.Със сигурност ще се хареса у дома.
ОтговорИзтриванеХубава вечер и спокойна неделя!
Благодаря Вили! Хубава вечер и на теб и семейството ти!
ОтговорИзтриванеКак съм пропуснала този пай? Записвам си го и в най-скоро време ще го приготвя. Изглежда страшно апетитно.
ОтговорИзтриванеЕдин от любимите ми от детството е. Ще ти хареса.
ОтговорИзтриване