събота, 5 ноември 2011 г.

Хрупкави чеснови картофки

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 кг картофи
6 с.л. зехтин
8 склидки чесън
3 с.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. черен пипер
1 1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сух чесън
щипка лют червен пипер

1. В голяма стъклена купа пресовайте чесъна. Добавете зехтина и объркайте добре.

 
Posted by Picasa

2. Обелете картофите. Измийте ги и ги нарежете на резени. Сложете ги в купата и ги объркайте много добре със зехтина и чесъна.

 
Posted by Picasa

3. Покрийте купата с капак или найлоново фолио и запечете картофите в микровълнова фурна за 4-5 минути. Ако искате, може и да ги сварите на пара.
4. Включете фурната на 220 С.
5. Смесете в купичка царевичното нишесте, солта, черния, червения, лютия пипер и чесъна на прах.

 
Posted by Picasa

6. Поръсете сместа върху картофите.

 
Posted by Picasa

7. Объркайте хубаво картофките с подправките.

 
Posted by Picasa

8. Покрийте тава с хартия за печене. Разпределете върху нея картофките.

 
Posted by Picasa

9. Запечете ги в загрятата фурна за 30-40 минути.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Еми,чудни са ти картофките,препеченки,хрупкави,харесват ми!

    ОтговорИзтриване