събота, 5 ноември 2011 г.
Хрупкави чеснови картофки
Продукти:
1 кг картофи
6 с.л. зехтин
8 склидки чесън
3 с.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. черен пипер
1 1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сух чесън
щипка лют червен пипер
1. В голяма стъклена купа пресовайте чесъна. Добавете зехтина и объркайте добре.
2. Обелете картофите. Измийте ги и ги нарежете на резени. Сложете ги в купата и ги объркайте много добре със зехтина и чесъна.
3. Покрийте купата с капак или найлоново фолио и запечете картофите в микровълнова фурна за 4-5 минути. Ако искате, може и да ги сварите на пара.
4. Включете фурната на 220 С.
5. Смесете в купичка царевичното нишесте, солта, черния, червения, лютия пипер и чесъна на прах.
6. Поръсете сместа върху картофите.
7. Объркайте хубаво картофките с подправките.
8. Покрийте тава с хартия за печене. Разпределете върху нея картофките.
9. Запечете ги в загрятата фурна за 30-40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми,чудни са ти картофките,препеченки,хрупкави,харесват ми!
ОтговорИзтриване