четвъртък, 24 ноември 2011 г.
Броколи
Продукти:
350 г броколи
2-3 с.л. зехтин
1 склидка чесън
сол
черен пипер
1. Разкъсайте броколите на розички. Нарежете чесъна на тънки филийки.
2. Загрейте в дълбок тиган 2 с.л. зехтин. Добавете чесъна и леко го запържете.
3. Добавете броколите.
Намалете температурата на котлона и ги задушете под капак докато леко омекнат. Ако е необходимо, може да добавите 2-3 с.л. зеленчуков бульон или вода.
4. Посолете броколите със сол и черен пипер. Полейте ги с още малко зехтин. Сервирайте ги като гарнитура с месо или риба и с много обич.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар