четвъртък, 24 ноември 2011 г.
Акула стек на фурна
Продукти:
350-400г стек от акула
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1. Застелете тавичка с алуминиево фолио или хартия за печене. Намажете я с малко зехтин.
2. Посолете стека със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин. Поставете го в намазаната тавичка. Може да го оставите така за няколко часа в хладилник да се маринова, като го покриете с найлоново фолио за да не поеме миризми.
3. Изпечете рибата за около 15 минути в загрята на 220 С фурна.
4. Извадете гръбначния хрущял - ще получите две хубави филета. Сервирайте с резенчета лимон, салата или гарнитура по избор и много любов.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар