вторник, 1 ноември 2011 г.
Френска лучена супа
рецепта на Джулия Чайлд и Жак Пепен
Продукти:
за три порции
3 големи глави лук
2 с.л. олио
1 с.л. краве масло
1 ч.ч. червено вино
1,5 л бульон
сол
черен пипер
прясна мащерка
3 филийки сухар
300 г кашкавал
1. Нарежете лука на тънки резенчета.
2. Загрейте в тенджера зехтина и пържете лука на много ниска температура, като разбърквате от време на време. Посолете.
3. Щом лука омекне и се карамелизира равномерно, добавете мащерка.
4. Залейте лука с виното и бульона. Посолете с още сол и черен пипер. Варете супата още 10-15 минути.
5. Разсипете супата в огнеупорни купички. Добавете по-един сухар във всяка купичка.
Поръсете с настърган кашкавал.
6. Може да сервирате супата и така. От топлината кашкавалът ще се разтопи. Ако желаете, може да ги запечете в загрята на 220 С фурна за няколко минути, докато кашкавалът добие златиста коричка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар