вторник, 1 ноември 2011 г.

Френска лучена супа

 
Posted by Picasa

рецепта на Джулия Чайлд и Жак Пепен

Продукти:
за три порции

3 големи глави лук
2 с.л. олио
1 с.л. краве масло
1 ч.ч. червено вино
1,5 л бульон
сол
черен пипер
прясна мащерка
3 филийки сухар
300 г кашкавал

1. Нарежете лука на тънки резенчета.

 
Posted by Picasa

2. Загрейте в тенджера зехтина и пържете лука на много ниска температура, като разбърквате от време на време. Посолете.

 
Posted by Picasa

3. Щом лука омекне и се карамелизира равномерно, добавете мащерка.

 
Posted by Picasa

4. Залейте лука с виното и бульона. Посолете с още сол и черен пипер. Варете супата още 10-15 минути.
5. Разсипете супата в огнеупорни купички. Добавете по-един сухар във всяка купичка.

 
Posted by Picasa

Поръсете с настърган кашкавал.

 
Posted by Picasa

6. Може да сервирате супата и така. От топлината кашкавалът ще се разтопи. Ако желаете, може да ги запечете в загрята на 220 С фурна за няколко минути, докато кашкавалът добие златиста коричка.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар