сряда, 26 октомври 2011 г.
Пилешка супа със зеленчуци
Продукти:
1 главичка лук или парче праз
1 с.л. краве масло
1 картоф
1 морков
1 пиперка
1 ч.ч. пилешко месо, сварено, обезкостено и накъсано на ситно
1,5-2 л пилешки бульон
шепа фиде
сол
черен пипер
ситно нарязан магданоз
1 жълтък
лимонов сок
1. Разтопете маслото в тенджерка. Добавете нарязания на ситно праз и го задушете.
2. Прибавете нарязаните на ситно зеленчуци и ги запържете за кратко.
Залейте с пилешкия бульон и оставете супата да къкри на тихо докато омекнат зеленчуците.
3. Добавете пилешкото месо и фидето, посолете със сол и черен пипер и варете още няколко минути.
4. Дръпнете тенджерата от котлона. Застройте супата с жълтъка и лимоновия сок. Разбийте в чиния жълтъка с лимонов сок.
Бавно добавете малко от горещата супа.
Добавете сместа в тенджерата при останалата супа, като разбърквате непрекъснато. Яйцето трябва да се затопли постепенно за да не се пресече.
5. Поръсете с нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емилия, привет! За мен е удоволствие днес да те поканя на гости в кулата - има наградка в знак на уважение към теб.
ОтговорИзтриванеЛюбимата ми супа-добре ще ми дойде една порцийка...Време е вече за топли супи...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Благодаря много момичета! Много сте мили с мен!
ОтговорИзтриване