неделя, 16 октомври 2011 г.
Супа с праз и картофи
Продукти:
1/2 ч.ч. ситно нарязани праз и кромид лук
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 ч.л. брашно
2-3 картофа
вода и зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1. Нарежете лука и праза на ситно.
В тенджерка разтопете маслото. Добавете праза и лука и ги задушете на ниска температура докато омекнат.
2. Поръсете праза с брашно и го запържете, докато добре се разпени.
Дръпнете от котлона и добавете внимателно малко топла вода или зеленчуков бульон, като разбърквате непрекъснато докато стане гладка смес. Долейте бульон.
4. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към праза. Посолете със сол и черен пипер и ги оставете да врат на слабо, докато се разварят картофите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар