вторник, 4 октомври 2011 г.

Пържени пилешки дробчета с лукчета и орехи

 
Posted by Picasa


Продукти:

500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. малки лукчета
50 г орехови ядки
1 с.л. прясна мащерка
сол
черен пипер
20 г краве масло
20 г зехтин

1. Измийте дробчетата и ги подсушете с домакинска хартия.

 
Posted by Picasa

2. Загрейте в тиган маслото и зехтина.
3. Прибавете лукчетата и ги запържете до златисто.
4. Добавете ореховите ядки и пържете още малко, като разбърквате непрекъснато. Извадете лука и орехите в отделна чиния.

 
Posted by Picasa

5. Сложете в тигана пилешките дробчета и ги запържете за кратко от двете страни.

 
Posted by Picasa

6. Върнете лука и ядките. Пържете още за малко. Посолете със сол, черен пипер и прясна мащерка.

 
Posted by Picasa
7. Сервирайте със зелена салата.

1 коментар:

  1. Еми, много изкусителни дробчета:)
    Поздравления и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване