вторник, 4 октомври 2011 г.
Пържени пилешки дробчета с лукчета и орехи
Продукти:
500 г пилешки дробчета
1 ч.ч. малки лукчета
50 г орехови ядки
1 с.л. прясна мащерка
сол
черен пипер
20 г краве масло
20 г зехтин
1. Измийте дробчетата и ги подсушете с домакинска хартия.
2. Загрейте в тиган маслото и зехтина.
3. Прибавете лукчетата и ги запържете до златисто.
4. Добавете ореховите ядки и пържете още малко, като разбърквате непрекъснато. Извадете лука и орехите в отделна чиния.
5. Сложете в тигана пилешките дробчета и ги запържете за кратко от двете страни.
6. Върнете лука и ядките. Пържете още за малко. Посолете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
7. Сервирайте със зелена салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, много изкусителни дробчета:)
ОтговорИзтриванеПоздравления и хубава вечер!