неделя, 16 октомври 2011 г.
Туршия със студена марината
Продукти:
зеленчуци по избор ( камби, моркови, карфиол и др)
целина
дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар на зърна
марината за 3-литров буркан:
6 с.л. захар
3 с.л. сол
150 мл оцет
9 аспирина
2-3 дафинови листа
10 склидки чесън
5-6 зърна бахар
15 зърна черен пипер
марината за буркан тип "Омния":
2 с.л. захар
1 с.л. сол
50 мл оцет
3 аспирина
1 дафинов лист на парченца
2-3 склидки чесън
2 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
1. Измийте зеленчуците и ги почистете. Нарежете камбите на резенчета, морковите на дебели кръгчета, а карфиола накъсайте на розички.
2. Разпределете зеленчуците в бурканите. Сложете най-отгоре няколко склидки чесън и стрък целина.
3. Сипете солта, захарта, оцета и аспирините. Разпределете подправките.
Налейте студена вода да се покрие зеленчука. Запечатайте с капачки (може да ползвате стари капачки). Разклатете добре бурканите за да се разтворят съставките.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар